Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Utrecht Centraal

Utrecht Centraal wordt het kloppend hart van het openbaar vervoer in Utrecht. Trein, bus en tram komen samen onder één dak en bieden de reiziger een hoogwaardig alternatief voor de auto. De bouw van de nieuwe OV-terminal is in 2011 gestart en neemt zo’n vijf jaar in beslag. Tijdens de bouw blijft het station open voor reizigers. In plaats van alles in één keer aan te pakken, verbouwen we in fasen. Daardoor ondervindt de reiziger minder hinder. 
In 2012 zijn twee bouwfasen in uitvoering, aan weerszijden van het station. Aan de Jaarbeurskant gaat het om een uitbreiding van het station van ca 4000m2. De nieuwe staalconstructie is in aanbouw, net zoals de glazen gevel en het kenmerkende golvende dak.  Aan de stadskant is een deel van het bestaande dak weggehaald en is begonnen met de opbouw van dit gedeelte van het station.
Ook op de perrons werkt ProRail aan een nieuw Utrecht Centraal. Het perron van spoor 18 en 19 bijvoorbeeld, is tijdens de zomer afgesloten voor funderingswerkzaamheden. ProRail heeft ervoor gekozen om dit in de zomerperiode te doen, zodat minder reizigers er last van hebben.