Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Effectieve bestedingen

ProRail vindt het belangrijk om haar middelen effectief te besteden en op een transparante manier verantwoording af te leggen.
Lees verder

Uw resultaten na verfijning

Er zijn 5 artikelen gevonden die voldoen aan uw selectie

Te veel resultaten? Verfijn uw resultaten door meerdere trefwoorden te combineren

Subsidies en bijdrages

ProRail is voor de financiering van haar activiteiten afhankelijk van de subsidie en vergoedingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en andere overheden. Hiernaast ontvangen we gebruiksvergoedingen van vervoerders.

Investeringsprojecten

De aanleg van spoor en stations vergt grote investeringen. We streven ernaar de beschikbaar gestelde middelen in te zetten volgens de afspraken met de betrokken partijen en binnen de geplande tijd.

Beheer en onderhoud

ProRail besteedt het onderhoud aan het spoor en de transferruimte op stations uit. We willen dat deze onderhoudswerkzaamheden effectief en efficiƫnt worden uitgevoerd. De kosten in het jaar 2012 hebben we hier toegelicht.

Meer doen met minder budget

Een nog beter en veiliger spoor leveren, maar met minder budget: om dat doel te bereiken, stelden we in 2012 voor heel ProRail concrete besparingsdoelen vast, waardoor we nog slimmer kunnen werken zonder aan kwaliteit in te boeten.

Taakstellingen

In 2011 zijn we gestart met het programma Kostenbewust Sporen. De aanleiding was onze strategische doelstelling om de kosten per treinkilometer met 20% te verlagen.