Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X

Ons vakmanschap

ProRail kent een grote diversiteit aan technische disciplines. Dat maakt ons niet alleen een aantrekkelijke werkplek voor vakmensen, maar ook een bron van unieke spoorkennis. Willen we het spoor nog veiliger, betrouwbaarder, punctueler en duurzamer maken, dan is vakmanschap een absolute voorwaarde.

Tendensen op de arbeidsmarkt

Technische en logistieke kennis zijn belangrijk voor ons. Daar moeten we hard aan werken, zeker met het oog op de toekomst:

  • De komende jaren vergrijst de Nederlandse beroepsbevolking en ontstaat krapte op een deel van de arbeidsmarkt, vooral in ICT en techniek: we verwachten dat per jaar 2 tot 3% van onze technische medewerkers uitstroomt.
  • De spoorsector heeft per jaar ongeveer 75 nieuwe raildeskundigen nodig. Tegelijkertijd kiezen steeds minder jongeren om verder te gaan in de techniek. Nog sterker: bijvoorbeeld op het hbo rondt slechts 17% van de studenten zijn technische studie af.

Hernieuwde aandacht voor vakmanschap

Onze medewerkers zijn vakmensen. We moeten hun talenten ontwikkelen, en spoorkennis binnen de organisatie borgen en overdragen. Het betekent ook dat we de spoorsector op de arbeidsmarkt beter zichtbaar moeten maken. Dit doen we door, samen met andere spoorbedrijven, te investeren in mbo- en hbo-opleidingen.

Investeringen in de toekomst, in 2012

Investeren in kennisontwikkeling en opleiding is investeren in de toekomst. Een overzicht van onze investeringen in 2012:

  • Samenwerking met het mbo: samen met NS en de procesaannemers maakten we in 2011 al een business case. Binnenkort wordt de Stichting Railcollege officieel opgericht.
  • Volledige hbo-studie railtechniek: samen met de brancheorganisatie NLingenieurs, de vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland en de Hogeschool Utrecht ontwikkelen we een specialisatie railtechniek, die in september 2013 van start gaat. Vooruitlopend hierop is in september 2012 de minor railtechniek begonnen.
  • Interne Opleidingen: binnen ProRail zijn er onder andere voor Financiën en Legal interne opleidingen.
  • De Rijksprojectacademie: samen met Rijkswaterstaat, de Rijksgebouwendienst en enkele andere partijen zijn we partner in de Rijksprojectacademie. Deze academie biedt leerprogramma’s, een kennisnetwerk en kennisontwikkeling aan ervaren overheidsprojectmanagers.
  • Vernieuwd introductieprogramma: dit programma start per 1 januari 2013, en is bedoeld voor nieuwe medewerkers.
  • Het ProRail-leermanagementsysteem: via een intern loket ontsluiten we leerlijnen, leeractiviteiten en de vordering daarop op een efficiënte en gebruikersvriendelijke manier.
  • Verkeersleiding Vakopleidingen: in de Verkeersleiding Vakopleidingen worden treindienstleiders en verkeersleiders in een gesimuleerde omgeving opgeleid en ze krijgen er jaarlijks een hernieuwde instructie.
  • Een e-learningmodule voor de winter: om het treinverkeer zo veel mogelijk ongehinderd te laten rijden tijdens winterweer, is een e-learningmodule voor de winter ontwikkeld. Deze module is zowel voor ProRail- als NS-medewerkers toegankelijk.

Young ProRail

Zorgen dat jonge medewerkers elkaar ontmoeten, ervaringen uitwisselen en kennis opdoen van de dynamische infrawereld: dat gebeurt binnen Young ProRail, het platform van zo’n 350 medewerkers tot circa 35 jaar. Naast de maandelijkse netwerkborrel zijn er studiereizen, lezingen, sportactiviteiten en activiteiten gericht op persoonlijke ontwikkeling. In 2012 lag de focus op extern netwerken, en met succes. Young ProRail groeit uit tot een veelgevraagd sparringpartner van andere jongerenorganisaties uit de spoorwereld.